wandelcoaching
Mindful

wandelcoaching

dichter bij jezelf komen

Als je wandelt kom je letterlijk in beweging. Alles wat vast lijkt te zitten in je hoofd, komt hierdoor ook gemakkelijker in beweging. Wandelen geeft rust. Naarmate je langer wandelt, wordt de haast in je hoofd minder. Er komt meer zicht voor de natuur, je wordt je bewust van je omgeving en van jezelf. Er gebeurt wat met je. Wandelen in de natuur helpt om stil te worden in je hoofd. De natuur werkt rustgevend, waardoor je beter in staat zal zijn te luisteren naar je innerlijke gevoel.  

Er ontstaat tijd en ruimte voor andere vragen. Vragen zoals: ‘Wie ben ik?’, ‘Waarvoor ben ik hier?’, ‘Waarom zit het me vaak tegen?’, ‘Wat is mijn doel in het leven?’, ‘Wat wil ik?’  

Allen met doel: dichter bij jezelf komen.  

Wendy Quere wandelcoach
contact met Wendy Quere Wandelcoach

Alle wijsheid zit in jou 

Ik begeleid bij jouw ontwikkeling en groei. Dat kan zowel op het werk zijn, als privé. Begeleiden betekent voor mij niet dat ik je ga vertellen hoe je iets beter kan doen, ik geef geen advies en denk zelfs niet mee over je vraag of je dilemma. Sterker nog, ik ga ervan uit dat ik helemaal geen antwoord zal hebben op jouw gestelde vraag. Tevens weet ik ook geen oplossing voor jouw probleem. Ja, je leest het goed.  

Wat ik wel weet, is het vaststaande gegeven dat alle antwoorden en oplossingen in jou zelf verborgen zitten. Op een onbewust niveau. En dat het mijn taak is, om dat wat onbewust is, bewust te maken. Zodat jij uiteindelijk zicht krijgt op jouw eigen wijsheid. Wat dat is mijn overtuiging: alle wijsheid zit al in jou!  

In de natuur beweeg je je buiten je eigen vertrouwde wereld. Je zult letterlijk nieuwe wegen inslaan en nieuwe dingen ontdekken. Hierdoor sta je makkelijker open voor nieuwe inzichten en ideeën.

Door de rustgevende werking van de natuur kunnen sessies langer duren, zonder dat het te veel wordt. In één wandeling van 2 uur, bereik je meer dan twee sessies van een uur, omdat je geen tijd kwijtraakt aan afsluiten en opnieuw beginnen.

Wandelcoaching biedt daardoor de gelegenheid in een relatief korte periode diepgaand resultaat te boeken.

 

Wandelen natuur
Wandelen

Wandelen als methodiek

Wandelen is zo oud als de mensheid en betekent letterlijk: gemakkelijk en zonder zich in te spannen gaan. In vergelijking met ‘zittend coachen’ heeft het vele voordelen. Door het wandelen neem je makkelijker afstand van het dagelijks handelen, de vaste patronen

Mentaal bewegen

Mentaal bewegen

De beweging van het wandelen, die op zichzelf weinig inspanning vergt, genereert letterlijk fysieke energie waardoor mensen ook mentaal in beweging komen. Er ontstaat ruimte in de geest en in de ziel. Ruimte ook voor de beleving van de natuur en de omgeving, die vele metaforen biedt voor het persoonlijk leven.

Ontsnappen

Ontsnapping

Wandelcoaching: Ontsnapping aan de ‘waan van de dag’, jouw drukke leven of je (veeleisende) werk. Gun jezelf ontspanning door de helende werking van het buiten zijn en het bewegen in een natuurlijk tempo. 

Wat een bijzondere ervaring, deze mindful wandeling!

Ik had eigenlijk geen ervaring met mindfulness en was dan ook erg nieuwsgierig wat dit in combinatie met wandelen zou opleveren. Wendy is een zeer warm en fijn persoon, die goed luistert naar je verhaal en de juiste vragen weet te stellen. Dat zorgt direct voor vertrouwen en openheid bij mij!

Deze wandeling heeft me nieuwe inzichten gegeven over hoe ik in het leven sta en dat ik zelf de keuze maak om het op deze manier te doen. Dat betekent ook dat je zelf de keuze hebt om het te veranderen of in ieder geval wat bij te stellen.

Door mindfulness te combineren met wandelen zorgt het voor meer ontspanning en meer intens kunnen genieten van de natuur om je heen; de beleving zal sterker zijn! Nu werd het me deze dag ook wel makkelijk gemaakt met het eerste lentezonnetje dat op ons scheen ;-).

Wendy, bedankt voor deze mooie eerste ervaring met mindfulness! Het zal zeker niet mijn laatste ervaring zijn...

Judith

Teammanager

Na de bevalling van mijn tweede dochter merkte ik dat ik eigenlijk al een hele tijd niet echt mezelf was. Alles lag een beetje stil en er kwam niet zoveel meer uit mezelf. Ik wilde graag weer op zoek naar mezelf die de dingen doet als ik ze bedenk. Ik had zulke drempels gebouwd dat ik er niet meer uit kwam.

Met de wandelcoaching van Wendy kwam ik erachter dat ik eigenlijk gewoon buiten mijn eigen leven stond te kijken, terwijl ik er zo graag midden in wilde staan. Door dit alleen al te beseffen bracht het al veel meer rust en ruimte.

Na de drie sessies kan ik al zeggen dat ik zoveel meer rust in mijn hoofd heb en de dingen weer vrolijker zie en dus weer kan genieten. Het is een proces wat nog verder door moet werken voordat het echt van mij zal zijn, maar ik weet nu wel waar ik naartoe moet.

Super fijne begeleiding met ruimte om te zeggen wat je denkt en er is geen goed of fout.

Ik zou zeker aanraden om met Wendy aan de slag te gaan als je vast zit, het even minder goed gaat of om welke reden dan ook.

Paulien

Wendy en ik kennen elkaar al een aantal jaren en ze vertelde me dat ze was begonnen als mindful wandelcoach. Vanuit mijn werk en ook privé ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in mindfulness en heb daar reeds ervaring mee.

Toch wilde ik ook graag zelf een sessie met Wendy ervaren, om te zien wat dit met me zou doen. Ook vanuit mijn functie vond ik dit interessant, zodat ik kon kijken of dit mogelijk ook ingezet kan worden voor de medewerkers van mijn organisatie.

Op een zonnige dinsdagochtend hadden we afgesproken in het mooie Sonsbeekpark. Ik weet nog dat ik vooraf tegen Wendy zei: ‘Ik zit heel lekker in mijn vel en ben helemaal in balans, dus ik heb niet echt een hulpvraag.’ Wendy zei dat dit ook helemaal niet hoefde en dat het voldoende was om er gewoon te zijn en te ervaren.

We hebben een prachtige wandeling gemaakt, wat me onverwachts toch nog hele mooie inzichten over mezelf heeft opgeleverd. Ik vond de ervaring zeer waardevol en de rest van de dag gaf me dat ook een prachtige rustig gevoel! Met die inzichten op zak ga ik verder aan de slag en ik kan deze ervaring zeker iedereen aanraden!

Voor mensen en medewerkers met burnout/ stressgerelateerde klachten zie ik zeker meerwaarde, maar ook als je meer inzicht wilt krijgen in jezelf. Wendy, bedankt voor een prachtige ervaring!

Bram

HR adviseur

 “Je bent de moeite waard”

PSTVTY