Werkwijze groei

WERKWIJZE

Systemisch & NLP

Wat ik vooral doe is goed luisteren naar jouw verhaal en ik stel veel open vragen. Het is mijn taak om een veilige ruimte te creëren, waarin alles wat gezien en gevoeld wil worden, een plek kan krijgen. Door heel alert te zijn, wanneer jij onbewust van een inzicht of gevoel wegloopt. Want alleen door eerlijk naar je eigen gedachten, gevoelens en emoties te kijken, door ze werkelijk te doorvoelen, is verandering mogelijk. Het is een proces waar lichaam en geest allebei meedoen. Van mij vraagt dat een stevige, geaarde houding. Een liefdevolle neutrale blik, een scherp oog en een luisterend oor. Ik ben er. Helemaal. Dit alles in een fijne rustige omgeving, in de natuur of in mijn coachpraktijk. 

Ik heb verschillende opleidingen op gebied van systemisch werk/ coach afgerond en ben in het bezit van mijn Master NLP. Deze methodieken pas ik toe tijdens de sessies. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Ik leer je met deze methodiek naar je gevoel te gaan, erbij stil te staan en je gevoel er te laten zijn. Om je vervolgens handvatten mee te geven om aan en mee te werken tijdens het traject en daarna. Een algemeen bewustwordingsproces wordt in gang gezet: hoe doe je de dingen, wat zeg je, wat zeg je niet, wat voel je, wat mag er zijn en ook: waar wil je van weg…. 

 

Wendy Quere hardlopend park Klarenbeek Arnhem
Wendy Quere

Systemisch werk

Soms heb je vragen in het dagelijks leven waar je geen antwoord op kunt vinden. Vragen die je bezighouden en die soms van grote invloed zijn op je leven. Het zijn vragen als: ‘Waarom voel ik mij zo?’ of ‘Waarom reageer ik zo op bepaalde situaties?’ In holisme weten we dat alles met elkaar in verbinding staat. Zo hebben problemen vaak een dieperliggende oorzaak in het verleden.

Als mens bevind jij je in verschillende systemen. Denk bijvoorbeeld aan je werk, relatie, gezin, je familie of buurt. Daarnaast heb je in elk systeem een bepaalde rol. Zo ben je voor je gezin een levenspartner en moeder/vader, maar ben je in je werk wellicht leidinggevende of therapeut. Bij elk systeem horen ook bepaalde gedragingen en processen die het systeem werkbaar maken.

Door middel van (familie)opstellingen met houten poppetjes krijg je inzicht in jouw eigen (familie)systeem. Het wordt helder wie op welke plaats staat en waar jij je bevindt. Door juiste bevraging krijg jij meer inzicht in de dynamieken binnen jouw (familie)systeem. Dit werkt helend en bevrijdend en zo wordt er veel duidelijk in wat er speelt en wat je te doen hebt.

Waar loop jij tegenaan?

Iedereen is uniek, ook jij! Een aantal voorbeelden waar life- & wandelcoaching effectief voor in te zetten is: 

Burn-out en stressgerelateerde klachten zoals:
slecht slapen, veel piekeren, opgejaagd voelen, prikkelbaar zijn, angst(ig), hyperventilatie, moeilijke relatie met eten, slechte concentratie, moeite met denken of juist niet meer uit je denken komen, geen idee welke plek je inneemt in je leven, ontzettend veel vragen en geen antwoorden, elke stap voelt als een te veel…. 

We gaan bewust in de natuur of binnen in mijn coachpraktijk aan de slag met verschillende oefeningen en interventies vanuit NLP en systemisch werk. Dit alles om toegang te krijgen tot antwoorden op jouw vragen met uiteindelijk fijne, concrete en vaak gelijk toepasbare oplossingen. 

 

 

 

Wendy Quere Wandelcoach

 De kracht is in je

Het antwoord is in je

Jij bent het antwoord in al je zoektochten

Jij bent het doel

Jij bent het antwoord

Het is nooit buiten je te vinden.

Eckhart Tolle

Wendy Quere

Ik werk in alle eerlijkheid, vol vertrouwen en met passie, plezier, optimisme & enthousiasme. Dat zijn mijn kernwaarden en is waar ik voor sta en hoe ik jou graag coach. 

Voorafgaand aan de start van de coaching vindt een kennismaking plaats, waarin we jouw coachvraag helder krijgen. We spreken af op een neutrale plek ergens in de natuur, bijvoorbeeld in het park (wandelcoaching), of in mijn coachpraktijk gelegen in Arnhem-Noord.

De kennismaking is gratis.